CURATOR I Katerina Gregos (GRC)

Katerina Gregos (GRC) is kunsthistorica, auteur en curator. Ze is van Griekse afkomst en woont sinds enkele jaren in Brussel. In 2006 en 2007 was ze artistiek directeur van Argos, Centre for Art and Media (Brussel). Van 1997 tot 2002 werkte ze als directeur van de Deste Foundation, Centre for Contempory Art in Athene.

 

Gregos zette wereldwijd tal van tentoonstellingen op waaronder de E V+ A Biennial in Limerick, Ierland (2006), Leaps of Faith: An International Arts Project for the Green Line and the City of Nicosia, Nicosia, Cyprus (2005) Channel Zero, voor het Netherlands Media Art Institute, Amsterdam en Brittania Works, Athene (2004). Een ander opmerkelijk project was Fusion Cuisine (2002), een baanbrekend overzicht van postfeministische kunst voor de Deste Foundation.

 

Katerina Gregos is een veelgevraagd spreker en publiceert regelmatig over kunst en kunstenaars in magazines, boeken en catalogi. Een paar recente publicaties van haar hand:  Julian Rosefeldt: Film Works, uitgegeven door Hatje Cantz; Beat Streuli, BXL, een uitgave van J.R. Ringier; beiden 2008; Martin Kippenberger: Utopia for Everyone, een uitgave van Walther König en The Residents, een collectief kunstenaarsboek dat 46 in Brussel wonende internationale kunstenaars voorstelt, uitgegeven door Argos, Brussel, 2007.